Fiksz: Könyvtár — ingyenes, de nincs ingyen

Carrie Strakánál a nagy igazság: a könyvtár nincs ingyen. Vagyis az olvasójegyed nem egy univerzális kupon, amivel minden ingyenes — azért is fizetned kell, leginkább neked magadnak. Adóforintjaid befolynak a nagy közös kalapba, amelyből a könyvtáraknak juttatott pénz gyűjtemény és könyvtáros formájában kerül vissza hozzád.

Ugyanakkor tévképzet, hogy te fizetsz engem és megtarthatod a könyvet, amit kikölcsönöztél — hogy nem kell visszahoznod, mert fizettél érte. Sok ezer másik ember is fizetett ezért a könyvért, őket lopod meg, ha megtartod. Ahogy ők is meglopnak téged, ha nem hozzák vissza. A könyvvel együtt befektetés vagyok: pár forint az adódból, de bármikor fordulhatsz hozzám segítségért. Akármikor megtalálod a forrásanyagot a munkádhoz, vagy tanulmányaidhoz. Bármikor hozzáférsz az adatbázisokhoz, amit néhány forintodból az állam és én biztosítunk számodra. Ahogyan sok ezer, sok millió honfitársad számára is.

Különben is: ha te fizetnéd a bérem, tőled kellene fizetésemelést kérnem, nem igaz?

(Ha nincs mondanivalód, elég, ha lájkolsz.)

(Ha van mondanivalód, itt elmondhatod.)


Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/fabianal/public_html/klog.hu/wp-content/themes/mnmlist2/footer.php(12) : eval()'d code on line 1